Chickenfingers med ris och currydipp
2 portioner
2 kycklingfiléer
1 ägg
Santa Maria Crispy Chicken Bites spice mix
-----------------------------------------------
1,5 dl creme fraiche
0,5-1 tsk röd currypaste
0,5-1 tsk grön currypaste
curry
---------------------------------
ris
Skär de tinade kycklingfiléerna i mindre bitar och ta bort senor och liknande. Kör kycklingen i en mixer så det blir en smet. Forma kycklingfärsen till små fingerliknande biffar och doppa i ett uppvispat ägg. Rulla dem sedan i Crispy Chicken-mixen så de täcks helt. Stek i ugnen på 225°C i ca 15 min, tills dess att kycklingen innuti är helt vit.
Blanda currypaste (röd och grön) med creme fraiche och vanlig curry till en dippsås. Om den blir för stark så blanda ut den med lite extra creme fraiche. Servera kycklingen och dippen till nykokt ris.
2 kycklingfiléer
1 ägg
Santa Maria Crispy Chicken Bites spice mix
-----------------------------------------------
1,5 dl creme fraiche
0,5-1 tsk röd currypaste
0,5-1 tsk grön currypaste
curry
---------------------------------
ris
Skär de tinade kycklingfiléerna i mindre bitar och ta bort senor och liknande. Kör kycklingen i en mixer så det blir en smet. Forma kycklingfärsen till små fingerliknande biffar och doppa i ett uppvispat ägg. Rulla dem sedan i Crispy Chicken-mixen så de täcks helt. Stek i ugnen på 225°C i ca 15 min, tills dess att kycklingen innuti är helt vit.
Blanda currypaste (röd och grön) med creme fraiche och vanlig curry till en dippsås. Om den blir för stark så blanda ut den med lite extra creme fraiche. Servera kycklingen och dippen till nykokt ris.
Kommentarer
Trackback