Fiskgratäng med smak av dill och citron

2 portioner

Till moset:
4 medelstora potatisar
En klick smör
En skvätt mjölk
Salt, vitpeppar, pepparmix
--------------------------------
300 g torskfilé
Skalet av en liten citron
Salt
--------------------------------
Såsen:
2,5-3 dl matlagningsgrädde
2 msk mjöl
Några msk dill
Salt, vitpeppar
---------------------------------
En äggula till pensling


Skala potatisen och dela den i små bitar. Koka i ca 15 minuter. Häll sedan av vattnet från den kokta potatisen, tillsätt smör, mjölk och kryddor och rör ihop allt med elvisp tills moset är slätt och klumpfritt. Låt svalna något.
   Skär den tinade fisken i bitar och lägg i botten av en ugnsform. Riv över citronskal och salta något. Blanda runt så salt och citron kommer på alla fiskbitar.
   Koka upp matlagningsgrädden och tillsätt sedan mjölet. Rör ordentligt och låt koka några minuter. Tillsätt sedan dillen och kryddorna. Häll dillsåsen i ett jämt lager över fisken.
   Spritsa moset så det täcker hela ovansidan. Pensla sedan mostopparna med äggulan och grädda fiskgratängen mitt i ugnen i 225ºC i 25 minuter.

          
         

RSS 2.0