Fiskbullar med sting

2 portioner

1 burk Abba fiskbullar i buljong
3-4 dl creme fraiche
1 liten lök
1 äpple 
1 liten röd paprika
Curry, salt, peppar
Smör att steka i


Finhacka löken och fräs den tillsammans med curry i en klick smör i en kastrull. När löken stekts något, häll i creme fraichen och rör om ordentligt. Låt såsen koka upp.
   Häll bort buljongen från fiskbullarna och häll dem sedan i currysåsen. Krydda med salt och peppar och låt koka 3 minuter.
   Hacka äpplet och den röda paprikan i små tärningar och häll i såsen. Låt koka någon minut till och servera sedan med nykokt ris.

         

         

Naan-bröd

2 portioner



1 förpackning Santa Maria Naanbröd (röd)
1 förpackning Santa Maria Chicken Tikka kryddmix
1 kycklingfilé
gurka, gul paprika, rödlök
Riven ost
Smör
1 citron
1 dl creme fraiche




Skär kycklingfilén i tunna skivor. Krydda med lite av Chicken Tikka-kryddan och stek i smör tills bitarna fått en gyllene färg.
   Skär gurka, lök och paprika i skivor eller bitar.
   Riv skalet av en halv citron i en skål. Klicka i creme fraichen och pressa i lite citronsaft. Rör om till en fin dressing.
   Tillred naanbrödet enligt anvisningarna på förpackningen, antingen i ugn eller i mikro. När brödet är varmt, strö på riven ost, lägg på kyckling och grönsaker och klicka över såsen. Sedan är det bara att äta och njuta!


Tips! Antingen kan man dela naanbrödet på mitten och lägga fyllingen mellan brödskivorna och äta det som en hamburgare, eller så kan man lägga fyllningen ovanpå brödet och äta den som en pizza.
  
        

         


Chicken nuggets

2 portioner


1-2 kycklingfiléer
1 ägg
1 dl cornflakes
2 msk mjöl
Salt, peppar
En klick smör till stekning



Skär kycklingfiléerna i skivor. Krossa cornflakes fint i en skål och tillsätt sedan mjölet och kryddorna.
   Vispa ett ägg i en annan skål. Doppa sedan kycklingbitarna i ägget och vänd dem sedan i cornflakespaneringen. Lägg bitarna åt sidan på en tallrik och låt vila några minuter.
   Smält en klick smör i en stekpanna. När panna är ordentligt varm, stek de panerade kycklingbitarna några minuter på varje sida, till dess att de fått en gyllenbrun färg.
   Servera nuggetsen med nykokt ris, färska grönsaker och valfri dippsås.   


     


      

RSS 2.0