Köttfärslimpa med bacon och vitlök
2 portioner
Ca 400 g nötfärs
½ paket bacon
En klick smör
1 ägg
Lite ströbröd
1 stor vitlöksklyfta
Salt, grillkrydda, pepparmix,vitpeppar, vitlökspulver,
-------------------------------------------------------------
Potatis
2,5 dl matlagningsgrädde
½ köttbuljongstärning + 1 msk vatten
Klipp baconet i små bitar och knaperstek dem i en klick smör. Blanda det stekta baconet, köttfärsen, ägget och kryddorna i en bunke. Pressa i vitlöken. Knåda till en smidig smet, tillsätt ströbröd tills dess att du fått en trevlig konsistens.
Forma köttsmeten till en limpa och placera i en ugnsform. Grädda mitt i ugnen på 180°C i ca 45 min. Ta sedan ut köttfärslimpan ur ugnen och häll matlagningsgrädden ovanpå. Grädda sedan ytterligare ca 15 minuter tills dess att köttfärslimpan är genomstekt.
När köttfärslimpan är klar, lägg upp den på en tallrik och låt den svalna något innan du skär upp den. Lös upp den halva bujongtärningen i 1 msk varmt vatten och tillsätt i ugnsformen där matlagningsgrädden blandats med spadet från köttfärslimpan. Rör runt så allt blandar sig, detta blir sedan en supergod sås!
Kör eventuellt såsen i en mixer för att få den slät och fin, annars finns stor risk för att den blir klumpig. Servera sedan köttfärslimpan med kokt potatis och den nymixade såsen.
Ca 400 g nötfärs
½ paket bacon
En klick smör
1 ägg
Lite ströbröd
1 stor vitlöksklyfta
Salt, grillkrydda, pepparmix,vitpeppar, vitlökspulver,
-------------------------------------------------------------
Potatis
2,5 dl matlagningsgrädde
½ köttbuljongstärning + 1 msk vatten
Klipp baconet i små bitar och knaperstek dem i en klick smör. Blanda det stekta baconet, köttfärsen, ägget och kryddorna i en bunke. Pressa i vitlöken. Knåda till en smidig smet, tillsätt ströbröd tills dess att du fått en trevlig konsistens.
Forma köttsmeten till en limpa och placera i en ugnsform. Grädda mitt i ugnen på 180°C i ca 45 min. Ta sedan ut köttfärslimpan ur ugnen och häll matlagningsgrädden ovanpå. Grädda sedan ytterligare ca 15 minuter tills dess att köttfärslimpan är genomstekt.
När köttfärslimpan är klar, lägg upp den på en tallrik och låt den svalna något innan du skär upp den. Lös upp den halva bujongtärningen i 1 msk varmt vatten och tillsätt i ugnsformen där matlagningsgrädden blandats med spadet från köttfärslimpan. Rör runt så allt blandar sig, detta blir sedan en supergod sås!
Kör eventuellt såsen i en mixer för att få den slät och fin, annars finns stor risk för att den blir klumpig. Servera sedan köttfärslimpan med kokt potatis och den nymixade såsen.
Kommentarer
Trackback