Hemgjorda Snickers
Till en långpanna
1 liter Kellogs Special K
2 tsk vaniljsocker
2 dl kokos
3 dl sirap
1 burk jordnötssmör
2 dl socker
Choklad: hälften ljus, hälften mörk
Blanda flingor, vaniljsocker och kokos i en bunke.
Häll sirapen, jordnötssmöret och kokosen i en kastrull och blanda ordentligt under tiden de värms upp. Blanda allt till en jämn smet.
Tillsätt flingblandningen i kastrullen och rör ihop allt till en enda kletig massa. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och tryck ut smeten i ett jämt lager, ca 1 cm tjockt.
Smält chokladen och blanda så att den ljusa och mörka blir en jämn smet. Bred ut chokladen över smeten och ställ på kylning. För bästa resultat; skär snickerserna i rutor lite innan chokladen har stelnat helt, annars är det stor risk att chokladen spricker. Förvara snickerserna i kylen, de går även utmärkt att frysa.
1 liter Kellogs Special K
2 tsk vaniljsocker
2 dl kokos
3 dl sirap
1 burk jordnötssmör
2 dl socker
Choklad: hälften ljus, hälften mörk
Blanda flingor, vaniljsocker och kokos i en bunke.
Häll sirapen, jordnötssmöret och kokosen i en kastrull och blanda ordentligt under tiden de värms upp. Blanda allt till en jämn smet.
Tillsätt flingblandningen i kastrullen och rör ihop allt till en enda kletig massa. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och tryck ut smeten i ett jämt lager, ca 1 cm tjockt.
Smält chokladen och blanda så att den ljusa och mörka blir en jämn smet. Bred ut chokladen över smeten och ställ på kylning. För bästa resultat; skär snickerserna i rutor lite innan chokladen har stelnat helt, annars är det stor risk att chokladen spricker. Förvara snickerserna i kylen, de går även utmärkt att frysa.
Kommentarer
Trackback