Browniekaka med cream cheesefyllning och kolaglasyr
ca 10 bitar
Browniesmet:
85 g smör
2 dl socker
2 ägg
3 msk kakao
2 dl mjöl
Cream cheese-fyllning:
200 g cream cheese
½ tsk vaniljextrakt
½ dl socker
Glasyr:
4 msk smör
1 msk mjölk
1 3/4 dl florsocker
2 msk kakao
Börja med browniesmeten. Vispa ägg och socker poröst. Blanda kakao och smält smör till en klar smet och tillsätt sedan denna i äggsmeten. Tillsätt mjölet och blanda väl. Ställ smeten åt sidan.
Blanda cream cheese, vaniljextrakt och socker i en skål. Rör tills dess att smeten är slät. Häll hälften av browniesmeten i en rund kakform med löstagbar botten. Ringla sedan cream cheese-fyllningen över smeten, och täck där efter detta med resten av browniesmeten. Grädda kakan i 180 °C i 40-45 minuter.
När kakan gräddats, låt den svalna och börja med kolaglasyren. Häll mjölken i en kastrull och värm på spisen. Tillsätt smöret och rör om medan det smälter. Ta sedan bort från värmen. Tillsätt kakaon och florsockret och blanda glasyren slät. Bred ut den i ett jämt lager över kakan och ställ sedan kakan i kylen. När glasyren stelnat är det bara att servera!
Browniesmet:
85 g smör
2 dl socker
2 ägg
3 msk kakao
2 dl mjöl
Cream cheese-fyllning:
200 g cream cheese
½ tsk vaniljextrakt
½ dl socker
Glasyr:
4 msk smör
1 msk mjölk
1 3/4 dl florsocker
2 msk kakao
Börja med browniesmeten. Vispa ägg och socker poröst. Blanda kakao och smält smör till en klar smet och tillsätt sedan denna i äggsmeten. Tillsätt mjölet och blanda väl. Ställ smeten åt sidan.
Blanda cream cheese, vaniljextrakt och socker i en skål. Rör tills dess att smeten är slät. Häll hälften av browniesmeten i en rund kakform med löstagbar botten. Ringla sedan cream cheese-fyllningen över smeten, och täck där efter detta med resten av browniesmeten. Grädda kakan i 180 °C i 40-45 minuter.
När kakan gräddats, låt den svalna och börja med kolaglasyren. Häll mjölken i en kastrull och värm på spisen. Tillsätt smöret och rör om medan det smälter. Ta sedan bort från värmen. Tillsätt kakaon och florsockret och blanda glasyren slät. Bred ut den i ett jämt lager över kakan och ställ sedan kakan i kylen. När glasyren stelnat är det bara att servera!
Kommentarer
Trackback