Kött med grönsaker och tzatziki
2 portioner
4 köttbitar
Salt, grillkrydda, vitlökspulver, pepparmix och vitpeppar
Några droppar colorit (Kan uteslutas)
En klick smör att steka i
------------------------------------------------------------------
1,5 dl turkisk youghurt
1 vitlöksklyfta
5 cm gurka
Lite salt
-------------------------
Grönsaker, så som:
Gurka
Gul och röd paprika
Purjoklök
Sugarsnaps
Pensla köttet med några droppar Colorit (jag använder Ekströms) och krydda dem sedan. Stek sedan köttet i en klick smör. Godast resultat blir det om du gör en marinad och låter köttet ligga i denna under natten. Blanda i så fall kryddorna och colorit med lite matolja och pensla på köttet. Lägg sedan köttbitarna i en påse och förvara i kylen.
Häll upp den turkiska yoghurten i en skål. Hacka gurkan i små tärningar och blanda i tillsammans med en pressad vitlöksklyfta och lite salt. Förvara i kylen tills servering.
Skär upp färska grönsaker och servera dessa tillsammans med det nystekta köttet och en rejäl klick tzatziki!
4 köttbitar
Salt, grillkrydda, vitlökspulver, pepparmix och vitpeppar
Några droppar colorit (Kan uteslutas)
En klick smör att steka i
------------------------------------------------------------------
1,5 dl turkisk youghurt
1 vitlöksklyfta
5 cm gurka
Lite salt
-------------------------
Grönsaker, så som:
Gurka
Gul och röd paprika
Purjoklök
Sugarsnaps
Pensla köttet med några droppar Colorit (jag använder Ekströms) och krydda dem sedan. Stek sedan köttet i en klick smör. Godast resultat blir det om du gör en marinad och låter köttet ligga i denna under natten. Blanda i så fall kryddorna och colorit med lite matolja och pensla på köttet. Lägg sedan köttbitarna i en påse och förvara i kylen.
Häll upp den turkiska yoghurten i en skål. Hacka gurkan i små tärningar och blanda i tillsammans med en pressad vitlöksklyfta och lite salt. Förvara i kylen tills servering.
Skär upp färska grönsaker och servera dessa tillsammans med det nystekta köttet och en rejäl klick tzatziki!
Kommentarer
Trackback