Orientpasta

3-4 portioner

300 g köttfärs
1 påse Findus bolognese mix
4 dl vatten
Pasta
1 dl matlagningsgrädde
Hackad persilja
1 vitlöksklyfta
Smör att steka i


Stek köttfärsen i en klick smör. När den är genomstekt, tillsätt vattnet och häll i mixpåsens innehåll. Blanda väl och låt koka i 10 minuter.
   Häll matlagningsgrädden i en skål. Pressa i vitlöken och strö över hackad persilja. Rör om så att alla såsens ingredienser blandas.
   Servera köttfärssåsen ovanpå nykokt pasta (gärna fjärilsmakaroner) och ringla över lite av vitlökssåsen precis innan servering.


         
          


Kebabgryta med ris

2 stora portioner

1 förpackning färdigkryddat kebabkött (kebabkryddat fläskkött)
1 lök
ca 3 dl creme fraiche
Chilisås
2 feferoni
Salt, pepparmix, grillkrydda, vitlökspulver,
Smör att steka i
Ris



Hacka löken fint och fräs i en klick smör. Tillsätt det kebabkryddade köttet och krydda extra med salt, pepparmix, grillkrydda och vitlökspulver.
   När köttet är stekt, tillsätt ca 3 dl creme fraiche och en halv dl chilisås och blanda väl. Klipp i 2 feferonis och låt puttra ihop några minuter.
   Servera kebabgrytan med nykokt ris.

      
        

Passion cake ♥

4 st


2 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl mjöl
3 passionsfrukter
1 dl hallon
smör
pärlsocker
vaniljvisp


Vispa ägg och socker i en skål. Häll i mjölet och rör om.
   Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet och rör ner det i blandningen. Rör noga så att allt blandas.
   Klicka upp smeten i 4 suffléskålar, lika mycket i varje. Pilla ner 4-5 stora hallon i varje skål.
   Hyvla kylt smör med en osthyvel så att bären täcks. Häll över pärlsocker och grädda dem sedan 20-25 minuter i 200°C varm ugn.
   Vispa vaniljvispen fluffig och servera en klick ovanpå varje Passion cake. Vänta tills den svalnat någon minut innan du serverar.

       
        


Baconlindat kött med klyftpotatis

2 portioner


4 smala benfria kotletter
8 skivor bacon
Salt, grillkrydda, pepparmix
Smör att steka i
Mellangrädde
4-6 potatisar


Klyftpotatisen tar längst tid så börja med dessa. Skala potatisarna och dela dem i klyftor, 6 klyftor av varje potatis. Lägg klyftorna i en ugnssäker form och grädda dem i ugnen på 225°C i ca 40 minuter. När de är fint gyllenbruna, känn med en potatissticka för att se om de är klara.
   Ca 10 minuter innan potatisen är klar, smält en klick smör i en stekpanna. Krydda kotletterna med salt, grillkrydda och pepparmix. Vira två baconskivor kring köttbitarna, låt kanten av bitarna överlappa varandra. Stek det baconlindade köttet på båda sidor tills de fått fin färg.
   Häll lite mellangrädde i den använda stekpannan och låt stekflottet och grädden puttra en minut och bli en härlig sås. Rör om då och då.
   Servera kött, klyftpotatis och sås med lite grönsaker och kanske ett gott vin.

          
          

Bakad potatis med smak av sommaren

2 portioner


2 stora bakpotatisar
smör
salt
3 dl gräddfil
1 rödlök
gräslök



Det går snabbast att baka potatisen i ugnen. Detta är även ett effektivt sätt ifall man bara ska laga till sig själv, men man kan dock bara laga en potatis åt gången.
   Börja med att sticka hål över hela potatisen med en gaffel. Lägg potatisen på en tallrik och värm den på full effekt i mikron i 5 minuter. Stick där efter en potatissticka i den för att se om den är färdig. Det tar 10-15 minuter för potatisen att bli helt genomlagad, så värm den i omgångar och kolla av mellan varje värmningsomgång.
   Hacka rödlöken och gräslöken och lägg i en skål. Häll över gräddfilen och rör om.
   När potatisen är färdig, skär ett kors i den och bryt upp en öppning. Bre på en klick smör och lite salt och lägg sedan på sommarröran.

        
         

Lyxfrukost för två

2 portioner


3 ägg
1 dl vispgrädde
En skvimp mjölk, ca 2 msk
Salt, svartpeppar
Bacon
Prinskorv
Smör att steka i



Dela baconet till mindre bitar och stek dem på båda sidor i en klick smör tills de blivit knapriga. Lägg undan det stekta baconet på två lager hushållspapper och låt fettet rinna av.
   Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och kryddor i en skål. Smält en klick smör i en kastrull som värmts till medelvärme. Häll äggsmeten i kastrullen och rör hela tiden om med en smörkniv eller liknande.
   Stek prinskorven i samma stekpanna som baconet. Det överblivna baconflottet gör korvarna extra goda.
   Rör ständigt i äggsmeten tills dess att den nått en trevlig konsistens. Äggröran ska inte vara för hård men heller inte rinnig. Smaka av då och då tills du får den konsistens just du föredrar.
   Servera äggröran tillsammans med baconet och prinskorven. Det passar även utmärkt med den skiva bröd till.



        
        

RSS 2.0