Vecka 18: Kyckling, ris och currysås
2 portioner
2 stora kycklingfiléer
Salt, grillkrydda, pepparmix, vitlökspulver
-------------------------------
Såsen:
3 dl matlagningsgrädde
Curry
En klick smör
Några msk mjöl
Curry
-------------------------------
Ris
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Krydda kycklingfiléerna och stek dem i lite smör.
Smält en klick smör i en kastrull. Tillsätt en hel del curry och låt den fräsa lite i smöret, se bara till att det inte bräns. Tillsätt mjölet och rör om. Häll i matlagningsgrädden under omrörning och låt koka upp. Låt såsen bubbelkoka i 5 minuter och rör om då och då. Tillsätt eventuellt lite mer curry strax innan servering.
Servera den stekta kycklingen och currysåsen till nykokt ris.
2 stora kycklingfiléer
Salt, grillkrydda, pepparmix, vitlökspulver
-------------------------------
Såsen:
3 dl matlagningsgrädde
Curry
En klick smör
Några msk mjöl
Curry
-------------------------------
Ris
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Krydda kycklingfiléerna och stek dem i lite smör.
Smält en klick smör i en kastrull. Tillsätt en hel del curry och låt den fräsa lite i smöret, se bara till att det inte bräns. Tillsätt mjölet och rör om. Häll i matlagningsgrädden under omrörning och låt koka upp. Låt såsen bubbelkoka i 5 minuter och rör om då och då. Tillsätt eventuellt lite mer curry strax innan servering.
Servera den stekta kycklingen och currysåsen till nykokt ris.
Kommentarer
Trackback