Vecka 9: Specialköttfärssås och pasta

2 portioner

ca 400 g nötfärs
1 dl creme fraiche
½ dl matlagningsgrädde
½ dl ketchup
½ dl chilisås
1 vitlöksklyfta
2 peperoni
salt, pepparmix, grillkrydda, vitlökspulver
smör att steka i
pasta

Stek köttfärsen i lite smör. När den nästan är genomstekt, krydda med salt, pepparmix, grillkrydda och lite vitlökspulver.
   Tillsätt creme fraiche, matgrädde, ketchup och chilisås och blanda väl. Pressa i vitlöken och rör om.
   Låt blandningen bubbelkoka någon minut och klipp sedan 2 peperoni i bitar över köttfärssåsen. Rör om ordentligt och servera sedan till nykokt pasta.
         
         

Vecka 8: Köttfärslimpa med bacon & vitlök

2 portioner

Ca 400 g nötfärs
½ paket bacon
En klick smör
1 ägg
Lite ströbröd
1 stor vitlöksklyfta
Salt, grillkrydda, pepparmix,vitpeppar, vitlökspulver,
-------------------------------------------------------------
Potatis
2,5 dl matlagningsgrädde
½ köttbuljongstärning + 1 msk vatten

Klipp baconet i små bitar och knaperstek dem i en klick smör. Blanda det stekta baconet, köttfärsen, ägget och kryddorna i en bunke. Pressa i vitlöken. Knåda till en smidig smet, tillsätt ströbröd tills dess att du fått en trevlig konsistens.
Forma köttsmeten till en limpa och placera i en ugnsform. Grädda mitt i ugnen på 180°C i ca 45 min. Ta sedan ut köttfärslimpan ur ugnen och häll matlagningsgrädden ovanpå. Grädda sedan ytterligare ca 15 minuter tills dess att köttfärslimpan är genomstekt.
När köttfärslimpan är klar, lägg upp den på en tallrik och låt den svalna något innan du skär upp den. Lös upp den halva bujongtärningen i 1 msk varmt vatten och tillsätt i ugnsformen där matlagningsgrädden blandats med spadet från köttfärslimpan. Rör runt så allt blandar sig, detta blir sedan en supergod sås!
Kör eventuellt såsen i en mixer för att få den slät och fin, annars finns stor risk för att den blir klumpig. Servera sedan köttfärslimpan med kokt potatis och den nymixade såsen.

         
         

RSS 2.0