Vecka 2: Kyckling-Alfredo
2 portioner
½ grillad kyckling
300 g Creme Bonjour Vitlök
1 dl grädde
1 stor vitlöksklyfta
20-40 g riven parmesan
Redning på vatten och mjöl
Salt, svartpeppar
Pasta
Dela den grillade kycklingen i bitar och lägg åt sidan. Värm vitlöksosten i en stekpanna så den börjar smälta. Tillsätt grädden och rör om tills osten har smält helt.
När blandningen börjar koka, tillsätt redningen och rör om ordentligt. Efter att redningen hällts i ska såsen koka i 10 minuter så nu kan vara en bra tidpunkt att koka pastan.
Pressa i vitlöken i såsen och tillsätt salt. När det är 5 minuter kvar av koktiden, tillsätt kycklingen och svarpeppar. Precis innan såsen är klar, tillsätt parmesanosten och rör om. Servera såsen ovanpå den nykokta pastan.
½ grillad kyckling
300 g Creme Bonjour Vitlök
1 dl grädde
1 stor vitlöksklyfta
20-40 g riven parmesan
Redning på vatten och mjöl
Salt, svartpeppar
Pasta
Dela den grillade kycklingen i bitar och lägg åt sidan. Värm vitlöksosten i en stekpanna så den börjar smälta. Tillsätt grädden och rör om tills osten har smält helt.
När blandningen börjar koka, tillsätt redningen och rör om ordentligt. Efter att redningen hällts i ska såsen koka i 10 minuter så nu kan vara en bra tidpunkt att koka pastan.
Pressa i vitlöken i såsen och tillsätt salt. När det är 5 minuter kvar av koktiden, tillsätt kycklingen och svarpeppar. Precis innan såsen är klar, tillsätt parmesanosten och rör om. Servera såsen ovanpå den nykokta pastan.
Kommentarer
Trackback