Vecka 1: Spaghetti Neri med valnötter och grön sparris
2 portioner
2 portioner Zeta Spaghetti Neri (svart pasta)
½ paket bacon
2,5 dl mellangrädde
1 påse Grana Padano ost
4 gröna sparris
8 valnötskärnor
En klick smör
Salt
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Efter halva koktiden, lägg i sparrisarna och låt dem koka med. Salta en aning.
Värm mellangrädden i en kastrull. När den börjar koka, sänk värmen en aning och tillsätt osten. Tillsätt lite salt och rör om med jämna mellanrum.
Finstrimla och knaperstek baconet i lite smör, lägg det sedan på en bit papper så det överflödiga flottet sugs upp. Häll av den färdigkokta pastan och låt sparrisarna stekas lite i den baconflottiga stekpannan. Salta.
Lägg upp pasta, ostsås och bacon på tallrikarna. Toppa med sparris och valnötter.
2 portioner Zeta Spaghetti Neri (svart pasta)
½ paket bacon
2,5 dl mellangrädde
1 påse Grana Padano ost
4 gröna sparris
8 valnötskärnor
En klick smör
Salt
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Efter halva koktiden, lägg i sparrisarna och låt dem koka med. Salta en aning.
Värm mellangrädden i en kastrull. När den börjar koka, sänk värmen en aning och tillsätt osten. Tillsätt lite salt och rör om med jämna mellanrum.
Finstrimla och knaperstek baconet i lite smör, lägg det sedan på en bit papper så det överflödiga flottet sugs upp. Häll av den färdigkokta pastan och låt sparrisarna stekas lite i den baconflottiga stekpannan. Salta.
Lägg upp pasta, ostsås och bacon på tallrikarna. Toppa med sparris och valnötter.
Kommentarer
Trackback