Vecka 5: Mild & krämig pastagratäng

2 portioner

3,5 dl pastaskruvar
4 skivor kassler
1,5 dl ärtor
En näve broccolibuketter
1,5 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
3 msk mjöl
2 dl riven ost
Salt, vitpeppar, svartpeppar,
Smör att steka i,


Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
   Skär kasslern i 1 centimeters kuber och stek dem tills de får fin färg. Ställ åt sidan.
   Tina ärtor och broccoli genom att lägga dem i ljummet vatten. När de tinat, bryt isär broccolin i mindre bitar. 
   Häll den nykokta pastan i en ugnsform. Lägg även i kasslern och grönsakerna så de sprids jämnt över hela ytan.
   Häll matgrädden i en kastrull och vispa i mjölet. Låt koka upp under omrörning. När det börjar tjockna, späd med mjölken, lite i taget. Lås såsen koka under omrörning i 5 minuter. Tillsätt sedan osten och rör tills den smält helt och såsen är slät. Rör i kryddorna och häll sedan såsen över innehållet i ugnsformen, se till att få ett jämt och fint lager.
   Grädda i ugnen i 10 minuter på 225 °C. Sedan är det bra att servera!   

         
         

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0