Vecka 5: Mild & krämig pastagratäng
2 portioner
3,5 dl pastaskruvar
4 skivor kassler
1,5 dl ärtor
En näve broccolibuketter
1,5 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
3 msk mjöl
2 dl riven ost
Salt, vitpeppar, svartpeppar,
Smör att steka i,
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Skär kasslern i 1 centimeters kuber och stek dem tills de får fin färg. Ställ åt sidan.
Tina ärtor och broccoli genom att lägga dem i ljummet vatten. När de tinat, bryt isär broccolin i mindre bitar.
Häll den nykokta pastan i en ugnsform. Lägg även i kasslern och grönsakerna så de sprids jämnt över hela ytan.
Häll matgrädden i en kastrull och vispa i mjölet. Låt koka upp under omrörning. När det börjar tjockna, späd med mjölken, lite i taget. Lås såsen koka under omrörning i 5 minuter. Tillsätt sedan osten och rör tills den smält helt och såsen är slät. Rör i kryddorna och häll sedan såsen över innehållet i ugnsformen, se till att få ett jämt och fint lager.
Grädda i ugnen i 10 minuter på 225 °C. Sedan är det bra att servera!
3,5 dl pastaskruvar
4 skivor kassler
1,5 dl ärtor
En näve broccolibuketter
1,5 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
3 msk mjöl
2 dl riven ost
Salt, vitpeppar, svartpeppar,
Smör att steka i,
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Skär kasslern i 1 centimeters kuber och stek dem tills de får fin färg. Ställ åt sidan.
Tina ärtor och broccoli genom att lägga dem i ljummet vatten. När de tinat, bryt isär broccolin i mindre bitar.
Häll den nykokta pastan i en ugnsform. Lägg även i kasslern och grönsakerna så de sprids jämnt över hela ytan.
Häll matgrädden i en kastrull och vispa i mjölet. Låt koka upp under omrörning. När det börjar tjockna, späd med mjölken, lite i taget. Lås såsen koka under omrörning i 5 minuter. Tillsätt sedan osten och rör tills den smält helt och såsen är slät. Rör i kryddorna och häll sedan såsen över innehållet i ugnsformen, se till att få ett jämt och fint lager.
Grädda i ugnen i 10 minuter på 225 °C. Sedan är det bra att servera!
Kommentarer
Trackback