Vecka 3: Choklad/Vaniljcupcakes
ca 6 st (3 av varje)
Grundsmet:
2 ägg
1,5 dl socker
2,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk
50 g smör
-------------------
2 rader Marabou Dajm (från en 100 g chokladkaka)
Betty Crocker chokladfrosting
-----------------------------------
2 tsk kakao
9 mini marshmallows
Betty Crocker vaniljfrosting
-----------------------------------
Strössel
Vispa ägg och socker i en skål. Tillsätt mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör om. Tillsätt även mjölk och smält smör.
Fyll 2/3 av ca 3 muffinsformar med hälften av smeten. I den resterande smeten, tillsätt kakaon och rör om. Fyll ca 3 muffinsfomar med 2/3 chokladsmet.
Grovhacka daimchokladen och tryck fördela bitarna i formarna med den ljusa muffinssmeten. Tryck ner dem ordentligt så chokladen helt täcks av smet. Tryck ner 3 st minimarshmellows i den bruna muffinssmeten, även de under ytan. Grädda i 225 °C i 15 minuter.
När muffinsarna är färdiggräddade och har svalnat, spritsa ett lager med chokladfrosting på de ljusa muffinsarna och ett lager vaniljfrosting på de bruna. Dekorera med strössel och sen är dina cupcakes färdiga!