Vecka 16: Pasta och skinksås

2 portioner

ca 5 skivor kassler
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
En klick smör
Några matskedar mjöl
Några skivor hushållsost
Salt, vitpeppar, pepparmix
Pasta
 
Tärna kasslern i små bitar och stek dem i lite smör tills de fått fin färg. Salta lite.
   Smält smöret i en gryta och tillsätt mjölet. Rör runt och häll sedan i mjölken.
   Låt koka upp under omrörning. När det kokar, späd på med matgrädden, lite i taget så att såsen hela tiden kokar. När såsen kokat ca 8 min, tillsätt kryddorna och osten. Rör om så att osten smälter och blandar sig med såsen. Häll därefter i den stekta kasslern och rör om. Låt såsen koka någon minut till och servera sedan till nykokt pasta.

         
         

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0