Vecka 37: Kryddig Thaisoppa
2 STORA portioner
250 g kycklingfilé
1 paket nudlar
1 burk vattenkastanjer
1 burk bambuskott
1 tärning kycklingbuljong
4 dl vatten
400 ml kokosmjölk
1 tsk fisksås
½ röd paprika
1 rågad tsk röd currypaste
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
En liten bit ingefära
Smör att steka i
Strimla kycklingen och stek den i en klick smör. Lägg åt sidan. Hacka löken och fräs i smör i en stor gryta.
Tillsätt vattnet och kokosmjölken, samt buljongtärningen och låt det koka upp. Stick en tandpetare eller liknande i ingefäran och låt den koka med i soppan.
Häll i den stekta kycklingen. Hacka eller pressa vitlöken och rör ner i soppan. Bryt nudlarna i bitar och tillsätt.
Finstrimla paprikan och tillsätt, tillsammans med vattenkastanjerna och bambuskotten. Låt koka tills dess att nudlarna mjuknat, ca 3 minuter.
Tillsist, tillsätt fisksåsen och currypasten och rör om ordentligt. Ta ut ingefärabiten innan servering.
Servera gärna soppan med färskt bröd.
250 g kycklingfilé
1 paket nudlar
1 burk vattenkastanjer
1 burk bambuskott
1 tärning kycklingbuljong
4 dl vatten
400 ml kokosmjölk
1 tsk fisksås
½ röd paprika
1 rågad tsk röd currypaste
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
En liten bit ingefära
Smör att steka i
Strimla kycklingen och stek den i en klick smör. Lägg åt sidan. Hacka löken och fräs i smör i en stor gryta.
Tillsätt vattnet och kokosmjölken, samt buljongtärningen och låt det koka upp. Stick en tandpetare eller liknande i ingefäran och låt den koka med i soppan.
Häll i den stekta kycklingen. Hacka eller pressa vitlöken och rör ner i soppan. Bryt nudlarna i bitar och tillsätt.
Finstrimla paprikan och tillsätt, tillsammans med vattenkastanjerna och bambuskotten. Låt koka tills dess att nudlarna mjuknat, ca 3 minuter.
Tillsist, tillsätt fisksåsen och currypasten och rör om ordentligt. Ta ut ingefärabiten innan servering.
Servera gärna soppan med färskt bröd.
Kommentarer
Trackback