Vecka 43: Pastasoppa med cheddar och gräslök

2 portioner


3,5 dl vatten
1 msk mjöl
1 tärning kycklingbuljong
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche 
2,5 dl pastahjul
Ca 10 cm purjolök
2 stora skivor cheddarost
En näve hackad gräslök
Salt, nymalen svartpeppar



Koka upp vattnet i en kastrull och vispa i mjölet till dess att inga klumpar är kvar. Tillsätt buljongtärningen och låt den lösas upp.
   Koka pastahjulen i en separat gryta enligt anvisningarna på förpackningen.
   Tillsätt grädden i buljongkoket och låt puttra under tiden pastan kokar. Tillsätt även creme fraichen och rör kontinuerligt. Finhacka purjolöken och låt den koka med resten av soppan.
   När pastan är klar, häll av vattnet men låt pastan vara kvar i kastrullen. Salta och peppra soppan.
   Tillsätt cheddarosten i soppan och rör så att den smälter utan att bilda klumpar. När soppan är slät, tillsätt pastan och ta därefter kastrullen från värmen. Blanda i hackad gräslök.
   Häll upp soppan i skålar och servera tillsammans med ett gott bröd.

Tips!: För att ge soppan en extra knuff, finstrimla och knaperstek bacon som du sedan strör över soppan efter servering. Eller: För ett vegetariskt alternativ, byt ut kycklingbuljongen till grönsaksbuljong!  

         
         

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0