Vecka 44: Bacon- och fläskfilégryta

2 portioner


1 paket bacon
10-15 cm fläskfilé
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
Några msk mjöl att reda av med
Salt, grillkrydda, pepparmix,
Pasta


Häll grädden och mjölken i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt därefter mjölet och rör ordentligt till såsen är slät och lagom tjock i konsistensen. Låt småkoka i ca 10 minuter. 
   Undertiden såsen kokar, finstrimla baconet och knaperstek det. Häll ner det i såsen. Skär fläskfilén i små tärningar och krydda rikligt innan det steks. Stek köttet i samma stekpanna som baconet så det suger åt sig det kvarblivna baconfettet, detta ger grytan extra god smak!
   När köttet är stekt, häll det i såsen tillsammans med allt flott. Rör om grytan med en slev så att alla ingredienser blandas väl och låt det sedan koka ihop några minuter.
   Servera grytan till nykokt pasta!  

         
         

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0