Vecka 20 : Brownies

16 STORA brownies


3 ägg
3 dl socker
150 g smör
3/4 dl kakao
2,5 dl mjöl
½ tsk bakpulver
150 g Fazer mörk bak & dessert choklad

(För bästa resultat är det VIKTIGT att du använder just denna choklad)Vispa ägg och socker i en bunke. Smält smöret och blanda därefter i kakaon i det så det blir en jämn smet. Vispa sedan i kakaoblandningen i äggsmeten.
   Tillsätt mjöl och bakpulver i smeten och vispa tills allt blandats ordentligt. Häll smeten i en form på 25x25 cm och grädda den i ugnen på 150 °C i 35-40 minuter.
   När 35 minuter har gått, känn på kakan med en sticka. Är den fortfarande rinnig innuti så låt den stå några minuter till.
   När kakan är ute ur ugnen, bryt chokladen i bitar och lägg ovanpå den varma kakan. När chokladen börjar smälta, flytta lite på bitarna med jämna mellanrum så hela kakan blir täckt av ett jämt lager choklad.
   Efter att all choklad har smält, ställ in kakan i frysen eller kylen och vänta tills chokladen nästan har stelnat helt. Detta kan ta lång tid så använd frysen om du har brottom. Skär kakan i 16 lika stora bitar och ställ den kallt ytterligare några minuter tills dess att chokladen svalnat helt. Sen går det bra att servera!

OBS! Dessa brownies är ett av mina absoluta favoritrecept! Det kan kännas som att det tar lång tid innan de är helt färdiga för servering, med det är definitivt värt väntan! :)


        
         

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0