Vecka 17, Del 3: Baconlindat kött med klyftpotatis

2 portioner


4 smala benfria kotletter
8 skivor bacon
Salt, grillkrydda, pepparmix
Smör att steka i
Mellangrädde
4-6 potatisar



Klyftpotatisen tar längst tid så börja med dessa. Skala potatisarna och dela dem i klyftor, 6 klyftor av varje potatis. Lägg klyftorna i en ugnssäker form och grädda dem i ugnen på 225°C i ca 40 minuter. När de är fint gyllenbruna, känn med en potatissticka för att se om de är klara.
   Ca 10 minuter innan potatisen är klar, smält en klick smör i en stekpanna. Krydda kotletterna med salt, grillkrydda och pepparmix. Vira två baconskivor kring köttbitarna, låt kanten av bitarna överlappa varandra. Stek det baconlindade köttet på båda sidor tills de fått fin färg.
   Häll lite mellangrädde i den använda stekpannan och låt stekflottet och grädden puttra en minut och bli en härlig sås. Rör om då och då.
   Servera kött, klyftpotatis och sås med lite grönsaker och kanske ett gott vin.

         
          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0