Vecka 17, Del 1: Lyxig frukost för två
Denna frukost innehåller krämig äggröra med knaperstekt bacon och prinskorv.
3 ägg
1 dl vispgrädde
En skvimp mjölk, ca 2 msk
Salt, svartpeppar
Bacon
Prinskorv
Smör att steka i
Dela baconet till mindre bitar och stek dem på båda sidor i en klick smör tills de blivit knapriga. Lägg undan det stekta baconet på två lager hushållspapper och låt fettet rinna av.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och kryddor i en skål. Smält en klick smör i en kastrull som värmts till medelvärme. Häll äggsmeten i kastrullen och rör hela tiden om med en smörkniv eller liknande.
Stek prinskorven i samma stekpanna som baconet. Det överblivna baconflottet gör korvarna extra goda.
Rör ständigt i äggsmeten tills dess att den nått en trevlig konsistens. Äggröran ska inte vara för hård men heller inte rinnig. Smaka av då och då tills du får den konsistens just du föredrar.
Servera äggröran tillsammans med baconet och prinskorven. Det passar även utmärkt med den skiva bröd till.
3 ägg
1 dl vispgrädde
En skvimp mjölk, ca 2 msk
Salt, svartpeppar
Bacon
Prinskorv
Smör att steka i
Dela baconet till mindre bitar och stek dem på båda sidor i en klick smör tills de blivit knapriga. Lägg undan det stekta baconet på två lager hushållspapper och låt fettet rinna av.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och kryddor i en skål. Smält en klick smör i en kastrull som värmts till medelvärme. Häll äggsmeten i kastrullen och rör hela tiden om med en smörkniv eller liknande.
Stek prinskorven i samma stekpanna som baconet. Det överblivna baconflottet gör korvarna extra goda.
Rör ständigt i äggsmeten tills dess att den nått en trevlig konsistens. Äggröran ska inte vara för hård men heller inte rinnig. Smaka av då och då tills du får den konsistens just du föredrar.
Servera äggröran tillsammans med baconet och prinskorven. Det passar även utmärkt med den skiva bröd till.
Kommentarer
Trackback