Vecka 10: Kycklingpizza
1 pizza
1 pizzabotten (jag använde Sara Lee's runda tunnbottnade färdigdeg, men du kan självklart göra din egen!)
-------------------
1,5 dl ketchup
1 dl chilisås
1 stor vitlöksklyfta
salt, pepparmix, vitlökspulver, oregano,
-------------------
riven ost
½ grillad kyckling
gurka
rödlök
sallad
-------------------
kebabsås
Rulla ut pizzadegen på en plåt. Blanda ketchup, chilisås, pressad vitlök och kryddor i en kastrull och värm under omrörning. När såsen kokar är den klar. Bred ut tomatsåsen i ett jämt lager över pizzadegen. Strö över den rivna osten och grädda i 200 ºC tills dess att osten har smält och degen fått en fin färg (ca 15 min).
Skär upp gurka, lök och sallad i önskad mängd och fördela jämt över den nybakta bottnen. Bryt kycklingen i bitar och strö ut den över pizzan. Servera pizzan med kebabsås, eller just din favorit!
1 pizzabotten (jag använde Sara Lee's runda tunnbottnade färdigdeg, men du kan självklart göra din egen!)
-------------------
1,5 dl ketchup
1 dl chilisås
1 stor vitlöksklyfta
salt, pepparmix, vitlökspulver, oregano,
-------------------
riven ost
½ grillad kyckling
gurka
rödlök
sallad
-------------------
kebabsås
Rulla ut pizzadegen på en plåt. Blanda ketchup, chilisås, pressad vitlök och kryddor i en kastrull och värm under omrörning. När såsen kokar är den klar. Bred ut tomatsåsen i ett jämt lager över pizzadegen. Strö över den rivna osten och grädda i 200 ºC tills dess att osten har smält och degen fått en fin färg (ca 15 min).
Skär upp gurka, lök och sallad i önskad mängd och fördela jämt över den nybakta bottnen. Bryt kycklingen i bitar och strö ut den över pizzan. Servera pizzan med kebabsås, eller just din favorit!