Browniekaka med cream cheesefyllning och kolaglasyr

ca 10 bitar


Browniesmet:
85 g smör
2 dl socker
2 ägg
3 msk kakao
2 dl mjöl

Cream cheese-fyllning:
200 g cream cheese
½ tsk vaniljextrakt
½ dl socker

Glasyr:
4 msk smör
1 msk mjölk
1 3/4 dl florsocker
2 msk kakao


Börja med browniesmeten. Vispa ägg och socker poröst. Blanda kakao och smält smör till en klar smet och tillsätt sedan denna i äggsmeten. Tillsätt mjölet och blanda väl. Ställ smeten åt sidan.
   Blanda cream cheese, vaniljextrakt och socker i en skål. Rör tills dess att smeten är slät. Häll hälften av browniesmeten i en rund kakform med löstagbar botten. Ringla sedan cream cheese-fyllningen över smeten, och täck där efter detta med resten av browniesmeten. Grädda kakan i 180 °C i 40-45 minuter.
   När kakan gräddats, låt den svalna och börja med kolaglasyren. Häll mjölken i en kastrull och värm på spisen. Tillsätt smöret och rör om medan det smälter. Ta sedan bort från värmen. Tillsätt kakaon och florsockret och blanda glasyren slät. Bred ut den i ett jämt lager över kakan och ställ sedan kakan i kylen. När glasyren stelnat är det bara att servera!

         
         

Hemgjorda Snickers

Till en långpanna


1 liter Kellogs Special K
2 tsk vaniljsocker
2 dl kokos
3 dl sirap
1 burk jordnötssmör
2 dl socker
Choklad: hälften ljus, hälften mörk


Blanda flingor, vaniljsocker och kokos i en bunke.
   Häll sirapen, jordnötssmöret och kokosen i en kastrull och blanda ordentligt under tiden de värms upp. Blanda allt till en jämn smet.
   Tillsätt flingblandningen i kastrullen och rör ihop allt till en enda kletig massa. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och tryck ut smeten i ett jämt lager, ca 1 cm tjockt.
   Smält chokladen och blanda så att den ljusa och mörka blir en jämn smet. Bred ut chokladen över smeten och ställ på kylning. För bästa resultat; skär snickerserna i rutor lite innan chokladen har stelnat helt, annars är det stor risk att chokladen spricker. Förvara snickerserna i kylen, de går även utmärkt att frysa.

         
         

Chokladsufflé

4 st


En klick smör
Riven choklad
------------------
10 g mjöl
1 dl mjölk
100 g mörk choklad
2 äggulor
---------------
3 äggvitor
75 g socker
---------------
Ev. Florsocker el. kakao


Smörj fyra suffléformar (ca 8 cm i diameter) med smör och pudra med riven choklad så att alla kanter täcks. Ställ åt sidan.
   Hacka chokladen i små bitar. Häll mjölet och hälften av mjölken i en kastrull och vispa ihop. Vispa sedan i resten av mjölken och låt koka upp under omrörning. Låt bubbelkoka i 30 sekunder och ta sedan kastrullen från plattan. Tillsätt chokladen och rör tills den smält helt och det blivit en jämn smet. Tillsätt äggulorna och rör smeten slät, häll den sedan i en skål för att svalna.
   Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt gradvis sockret och vispa ordentligt mellan doserna. När smeten är styv, tillsätt en tredjedel av den i chokladsmeten och blanda ordentligt. Vänd sedan försiktigt ner resten av äggsmeten, utan att blanda den för mycket med chokladen.
   Skopa upp smeten i suffléformarna och grädda dem i ca 20 minuter i 180 °C. Suffléerna ska ha en krispig yta men vara kladdiga i mitten.Var noga med att inte öppna ugnen under gräddningstiden! Pudra eventuellt suffléerna med florsocker eller kakao och servera genast! Suffléerna är bäst inom 90 sekunder efter det att de lämnat ugnen, där efter har de en tendens att sjunka ihop.

         
         

Red Velvet Cupcakes

12 st

3 dl mjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
½ stk salt
1 tsk kakao
4 msk smält smör
1,75 dl socker
1 ägg
1,2dl kärnmjölk
½ tsk vaniljextrakt
6 tsk röd karamellfärg
--------------------------
vispgrädde
strössel


Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kakao i en skål. Se till att det inte bildas några klumpar.
   Vispa det smälta smöret och sockret i en bunke, vispa tills dess att båda ingredienserna blandats väl. Tillsätt sedan ägget och vispa till en fin smet.
   Häll 1/3 av mjälblandningen i äggsmeten och vispa. Tillsätt sedan hälften av mjölken och se till att smeten är jämn, varpå du tillsätter ytterligare 1/3 av mjölblandningen, rör om, tillsätter den andra halvan av mjölken och sedan rör i det sista av mjölet. Se till att alla ingrediensr blandas väl.
   Tillsätt vaniljextraktet och den röda karamellfärgen. Visspa så att smeten fårn en jämn, fin röd färg. Fyll muffinsformar av normal storlek (ej amerikanska muffinsformar) till 2/3 och grädda dem sedan mitt i ugnen på 180 °C i ca 15-18 minuter. Ta där efter ut muffinsarna ur ugnen och låt dem svalna ordentligt.
   Dekorera cupcakesen med vispad grädde och strössel. Förvaras i kyl.

         
         

RSS 2.0