Vecka 7: Kyckling: Allt-i-ett
2 portioner
4 tinade kycklingklubbor (eller 2 större)
3 medelstora potatisar
½ rödlök
½ röd paprika
2 vitlöksklyftor + ½ dl matolja, salt
Salt, grillkrydda, pepparmix, vitlökspulver, vitpeppar, colorit + ca ½ dl matolja
Skiva skalat potatis, löken och paprikan i tunna skivor. Fördela dem jämt i en ugnssäker form. Pressa vitlöken i matoljan och tillsätt salt. Rör om ordentligt och ringla segan vitlöksoljan över innehållet i formen.
Blanda kryddor och några droppar colorit i matolja och rör ihop till en fin marinad. Pensla kycklingklybborna rikligt och placera dem sedan i formen. Stek i ugnen i ca 45 minuter på 225°C. Skär lite i den tjockaste delen av kycklingen för att se att den är genomstekt.
Tips! Servera gärna med en kall sås, som tillexempel en bearnaise eller varför inte tzatziki?
4 tinade kycklingklubbor (eller 2 större)
3 medelstora potatisar
½ rödlök
½ röd paprika
2 vitlöksklyftor + ½ dl matolja, salt
Salt, grillkrydda, pepparmix, vitlökspulver, vitpeppar, colorit + ca ½ dl matolja
Skiva skalat potatis, löken och paprikan i tunna skivor. Fördela dem jämt i en ugnssäker form. Pressa vitlöken i matoljan och tillsätt salt. Rör om ordentligt och ringla segan vitlöksoljan över innehållet i formen.
Blanda kryddor och några droppar colorit i matolja och rör ihop till en fin marinad. Pensla kycklingklybborna rikligt och placera dem sedan i formen. Stek i ugnen i ca 45 minuter på 225°C. Skär lite i den tjockaste delen av kycklingen för att se att den är genomstekt.
Tips! Servera gärna med en kall sås, som tillexempel en bearnaise eller varför inte tzatziki?
Kommentarer
Trackback