Vecka 17, Del 4 : Passion cake ♥

4 st


2 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl mjöl
3 passionsfrukter
1 dl hallon
smör
pärlsocker
vaniljvisp


Vispa ägg och socker i en skål. Häll i mjölet och rör om.
   Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet och rör ner det i blandningen. Rör noga så att allt blandas.
   Klicka upp smeten i 4 suffléskålar, lika mycket i varje. Pilla ner 4-5 stora hallon i varje skål.
   Hyvla kylt smör med en osthyvel så att bären täcks. Häll över pärlsocker och grädda dem sedan 20-25 minuter i 200°C varm ugn.
   Vispa vaniljvispen fluffig och servera en klick ovanpå varje Passion cake. Vänta tills den svalnat någon minut innan du serverar.


                 

          

Vecka 17, Del 3: Baconlindat kött med klyftpotatis

2 portioner


4 smala benfria kotletter
8 skivor bacon
Salt, grillkrydda, pepparmix
Smör att steka i
Mellangrädde
4-6 potatisar



Klyftpotatisen tar längst tid så börja med dessa. Skala potatisarna och dela dem i klyftor, 6 klyftor av varje potatis. Lägg klyftorna i en ugnssäker form och grädda dem i ugnen på 225°C i ca 40 minuter. När de är fint gyllenbruna, känn med en potatissticka för att se om de är klara.
   Ca 10 minuter innan potatisen är klar, smält en klick smör i en stekpanna. Krydda kotletterna med salt, grillkrydda och pepparmix. Vira två baconskivor kring köttbitarna, låt kanten av bitarna överlappa varandra. Stek det baconlindade köttet på båda sidor tills de fått fin färg.
   Häll lite mellangrädde i den använda stekpannan och låt stekflottet och grädden puttra en minut och bli en härlig sås. Rör om då och då.
   Servera kött, klyftpotatis och sås med lite grönsaker och kanske ett gott vin.

         
          

Vecka 17, Del 2: Bakad potatis med smak av sommaren

2 portioner



2 stora bakpotatisar
smör
salt
3 dl gräddfil
1 rödlök
gräslök



Det går snabbast att baka potatisen i ugnen. Detta är även ett effektivt sätt ifall man bara ska laga till sig själv, men man kan dock bara laga en potatis åt gången.
   Börja med att sticka hål över hela potatisen med en gaffel. Lägg potatisen på en tallrik och värm den på full effekt i mikron i 5 minuter. Stick där efter en potatissticka i den för att se om den är färdig. Det tar 10-15 minuter för potatisen att bli helt genomlagad, så värm den i omgångar och kolla av mellan varje värmningsomgång.
   Hacka rödlöken och gräslöken och lägg i en skål. Häll över gräddfilen och rör om.
   När potatisen är färdig, skär ett kors i den och bryt upp en öppning. Bre på en klick smör och lite salt och lägg sedan på sommarröran.

 
         

          

Vecka 17, Del 1: Lyxig frukost för två

Denna frukost innehåller krämig äggröra med knaperstekt bacon och prinskorv.


3 ägg
1 dl vispgrädde
En skvimp mjölk, ca 2 msk
Salt, svartpeppar
Bacon
Prinskorv
Smör att steka i



Dela baconet till mindre bitar och stek dem på båda sidor i en klick smör tills de blivit knapriga. Lägg undan det stekta baconet på två lager hushållspapper och låt fettet rinna av.
   Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och kryddor i en skål. Smält en klick smör i en kastrull som värmts till medelvärme. Häll äggsmeten i kastrullen och rör hela tiden om med en smörkniv eller liknande.
   Stek prinskorven i samma stekpanna som baconet. Det överblivna baconflottet gör korvarna extra goda.
   Rör ständigt i äggsmeten tills dess att den nått en trevlig konsistens. Äggröran ska inte vara för hård men heller inte rinnig. Smaka av då och då tills du får den konsistens just du föredrar.
   Servera äggröran tillsammans med baconet och prinskorven. Det passar även utmärkt med den skiva bröd till.


         
          

Vecka 16: Fiskbullar med sting

2 portioner



1 burk Abba fiskbullar i buljong
3-4 dl creme fraiche
1 liten lök
1 äpple
1 liten röd paprika
Curry, salt, peppar
Smör att steka i



Finhacka löken och fräs den tillsammans med curry i en klick smör i en kastrull. När löken stekts något, häll i creme fraichen och rör om ordentligt. Låt såsen koka upp.
   Häll bort buljongen från fiskbullarna och häll sedan fiskbullarna i currysåsen. Krydda med salt och peppar och låt koka 3 minuter.
   Hacka äpplet och den röda paprikan i små tärningar och häll i såsen. Låt koka någon minut till och servera sedan med nykokt ris.

         

         
    

Vecka 15: Naan-bröd

Naanbröd är en enkel och god måltid som går snabbt att tillreda och innehåller många bra ingredienser. 



2 portioner


1 förpackning Santa Maria Naanbröd (röd)
1 förpackning Santa Maria Chicken Tikka kryddmix
1 kycklingfilé
gurka, gul paprika, rödlök
Riven ost
Smör
1 citron
1 dl creme fraiche



Skär kycklingfilén i tunna skivor. Krydda med lite av Chicken Tikka-kryddan och stek i smör tills bitarna fått en gyllene färg.
   Skär gurka, lök och paprika i skivor eller bitar.
   Riv skalet av en halv citron i en skål. Klicka i creme fraichen och pressa i lite citronsaft. Rör om till en fin dressing.
   Tillred naanbrödet enligt anvisningarna på förpackningen, antingen i ugn eller i mikro. När brödet är varmt, strö på riven ost, lägg på kyckling och grönsaker och klicka över såsen. Sedan är det bara att äta och njuta!


Tips! Antingen kan man dela naanbrödet på mitten och lägga fyllingen mellan brödskivorna och äta det som en hamburgare, eller så kan man lägga fyllningen ovanpå brödet och äta den som en pizza.

         

          

RSS 2.0