Vecka 13: Chicken nuggets

2 portioner


1-2 kycklingfiléer
1 ägg
1 dl cornflakes
2 msk mjöl
Salt, peppar
En klick smör till stekning

 

Skär kycklingfiléerna i skivor. Krossa cornflakes fint i en skål och tillsätt sedan mjölet och kryddorna.
   Vispa ett ägg i en annan skål. Doppa sedan kycklingbitarna i ägget och vänd dem sedan i cornflakespaneringen. Lägg bitarna åt sidan på en tallrik och låt vila några minuter.
   Smält en klick smör i en stekpanna. När panna är ordentligt varm, stek de panerade kycklingbitarna några minuter på varje sida, till dess att de fått en gyllenbrun färg.
   Servera nuggetsen med nykokt ris, färska grönsaker och valfri dippsås.   


     

      


Vecka 12: Baconinlindad biff och Amarottipasta

2 stora portioner



ett paket baconkotlett
ca 150 g nötfärs
1 tsk sambal oelek
ca 10 cm purjolök
1 äggula
salt, pepparmix, vitpeppar, grillkrydda
ströbröd till rullning
smör till stekning
-------------------------
pasta
 1-1½ dl mellangrädde
hackad persilja
svartpeppar



Blanda färsen med sambal oelek och kryddor i en bunke. Tillsätt hackad purjolök och äggulan oh rör om till en fin smet.
   Forma smeten till avlånga bollar, ungefär i samma storlek som köttbullar, och rulla dem sedan i ströbröd. Linda in varje biff i en skiva baconkotlett och stek dem sedan i en klick smör med skarven nedåt. Vänd biffarna med några minuters mellanrum tills alla sidor fått fin stekyta och färsen är genomstekt.
   Koka pastan. Häll sedan av vattnet och stäng av plattan. Häll tillbaka pastan i kastrullen och låt den stå på plattans eftervärme. Häll i grädden och rör om så all pasta blir täckt. Strö sedan över lite hackad persilja och svartpeppar. När allt blandats och värmts en minut eller två, servera pastan med baconbiffarna.

   Tips 1: Vill du ha en rökigare, mer baconaktig smak på dina biffar, ställ in dem i ugnen på 200° C tills dess att färsen är genomstekt.

   Tips 2: En annan lösning är att hälla grädden i stekpannan, eller ugnsformen, någon minut innan biffarna är färdigtillagade och servera detta med nykokt pasta. Detta ger en krämigare känsla.

         
          

Vecka 11 : Tortilla med kycklingbollar

Till 2 portioner (4 tortillas)



3 innerkycklingfiléer (eller 1 vanlig stor)
1/3 röd chili
1 klyfta vitlök
salt
svartpeppar
ströbröd till rullning
en klick smör



Dela kycklingfiléerna i några bitar och kör dem i en mixer tillsammans med skuren chili, vitlöken och kryddorna.
När kycklingen blivit till färsliknande konsistens, ta en liten sked smet och rulla till små bollar, lite mindre till storleken än köttbullar.
   Rulla bollarna i ströbröd och stek dem sedan i en klick smör, tills dess att de fått gyllenbrun färg. 
   Skär upp grönsaker, jag valde gurka, gul paprika och rödlök, och lägg dem i ett tortillabröd tillsammans med riven ost, en klick dressing och såklart kycklingbollarna. Vik ihop och ät :)


         


         

RSS 2.0