Vecka 20 : Brownies

16 STORA brownies


3 ägg
3 dl socker
150 g smör
3/4 dl kakao
2,5 dl mjöl
½ tsk bakpulver
150 g Fazer mörk bak & dessert choklad

(För bästa resultat är det VIKTIGT att du använder just denna choklad)



Vispa ägg och socker i en bunke. Smält smöret och blanda därefter i kakaon i det så det blir en jämn smet. Vispa sedan i kakaoblandningen i äggsmeten.
   Tillsätt mjöl och bakpulver i smeten och vispa tills allt blandats ordentligt. Häll smeten i en form på 25x25 cm och grädda den i ugnen på 150 °C i 35-40 minuter.
   När 35 minuter har gått, känn på kakan med en sticka. Är den fortfarande rinnig innuti så låt den stå några minuter till.
   När kakan är ute ur ugnen, bryt chokladen i bitar och lägg ovanpå den varma kakan. När chokladen börjar smälta, flytta lite på bitarna med jämna mellanrum så hela kakan blir täckt av ett jämt lager choklad.
   Efter att all choklad har smält, ställ in kakan i frysen eller kylen och vänta tills chokladen nästan har stelnat helt. Detta kan ta lång tid så använd frysen om du har brottom. Skär kakan i 16 lika stora bitar och ställ den kallt ytterligare några minuter tills dess att chokladen svalnat helt. Sen går det bra att servera!

OBS! Dessa brownies är ett av mina absoluta favoritrecept! Det kan kännas som att det tar lång tid innan de är helt färdiga för servering, med det är definitivt värt väntan! :)


        
         

Vecka 19: Orientpasta

3-4 portioner


300 g köttfärs
1 påse Findus bolognese mix
4 dl vatten
Pasta
1 dl matlagningsgrädde
Hackad persilja
1 vitlöksklyfta
Smör att steka i



Stek köttfärsen i en klick smör. När den är genomstekt, tillsätt vattnet och häll i mixpåsens innehåll. Blanda väl och låt koka i 10 minuter.
   Häll matlagningsgrädden i en skål. Pressa i vitlöken och strö över hackad persilja. Rör om så att alla såsens ingredienser blandas.
   Servera köttfärssåsen ovanpå nykokt pasta (gärna fjärilsmakaroner) och ringla över lite av vitlökssåsen precis innan servering.


         
          

Vecka 18: Kebabgryta med ris

2 stora portioner


1 förpackning färdigkryddat kebabkött (kebabkryddat fläskkött)
1 lök
ca 3 dl creme fraiche
Chilisås
2 feferoni
Salt, pepparmix, grillkrydda, vitlökspulver,
Smör att steka i
Ris


Hacka löken fint och fräs i en klick smör. Tillsätt det kebabkryddade köttet och krydda extra med salt, pepparmix, grillkrydda och vitlökspulver.
   När köttet är stekt, tillsätt ca 3 dl creme fraiche och en halv dl chilisås och blanda väl. Klipp i 2 feferonis och låt puttra ihop några minuter.
   Servera kebabgrytan med nykokt ris.


          
       

RSS 2.0