Vecka 42: Kött med gratinerat mos och grönpepparsås
2 portioner
4 köttbitar
Colorit
Salt, grillkryda, vitlökspulver, vitpeppar och pepparmix
Smör att steka i
Ca 8 potatisar
En skvätt varm mjölk
En stor klick smör
1 ägg
Salt, vitpeppar, pepparmix,
Knorrs grönpepparsås
Pensla köttet med lite colorit och krydda på båda sidor. Coloriten (jag använder Ekströms Colorit) kan uteslutas men det ger köttet en fin, mörk färg. Lägg köttet i kylskåpet i väntan på stekning.
Skala potatisen och skär den i tärningar. Koka 10-15 minuter tills den blivit mjuk. Häll den i en skål och tillsätt en liten skvätt värmd mjölk, kryddorna och smöret. Vispa snabbt ihop till fint mos med hjälp av en elvisp. Kläck i ägget och vispa snabbt in det i moset innan det koagulerar.
Fyll en sprits med moset och tryck ut små toppar på en form med bakplåtspapper, börja från mitten för bästa resultat. Grädda mitt i ugnen på 225°C till de fått fin gyllenbrun färg.
Stek köttet i en klick smör under tiden som moset gratinderas. Tillaga även grönpepparsåsen (eller din favoritsås) enligt anvisningar på förpackningen.
Servera köttet tillsammans med det gratinerade moset och lite sås.
4 köttbitar
Colorit
Salt, grillkryda, vitlökspulver, vitpeppar och pepparmix
Smör att steka i
Ca 8 potatisar
En skvätt varm mjölk
En stor klick smör
1 ägg
Salt, vitpeppar, pepparmix,
Knorrs grönpepparsås
Pensla köttet med lite colorit och krydda på båda sidor. Coloriten (jag använder Ekströms Colorit) kan uteslutas men det ger köttet en fin, mörk färg. Lägg köttet i kylskåpet i väntan på stekning.
Skala potatisen och skär den i tärningar. Koka 10-15 minuter tills den blivit mjuk. Häll den i en skål och tillsätt en liten skvätt värmd mjölk, kryddorna och smöret. Vispa snabbt ihop till fint mos med hjälp av en elvisp. Kläck i ägget och vispa snabbt in det i moset innan det koagulerar.
Fyll en sprits med moset och tryck ut små toppar på en form med bakplåtspapper, börja från mitten för bästa resultat. Grädda mitt i ugnen på 225°C till de fått fin gyllenbrun färg.
Stek köttet i en klick smör under tiden som moset gratinderas. Tillaga även grönpepparsåsen (eller din favoritsås) enligt anvisningar på förpackningen.
Servera köttet tillsammans med det gratinerade moset och lite sås.
Kommentarer
Trackback