Vecka 41: Chokladmoussepaj
8-12 bitar
Botten:
11 st digestivekex
70 g margarin
Fyllning:
200 g mörk blockchoklad (Fazer)
100 g Marabou mjölkchoklad
3 ägg, separerade
½ dl socker
Krossa kexen till fint pulver och blanda det sedan med margarinet. Tryck ut degen jämt i en rund kakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen.
Smällt chokladen över ett vattenbad. Separera sedan äggen, vitorna i en separat skål och gulorna i chokladsmeten. Blanda chokladsmeten väl.
Vispa äggvitorna till hårt skum (gör uppochnertricket) och tillsätt sedan sockret. Vispa sedan smeten hård igen.
Vänd försiktigt i äggvitan i chokladsmeten och blanda tills smeten blir slät. Häll sedan chokladen i kakformen och låt stå i kylen minst 8 timmar, helst över natten.
Servera gärna med en klick grädde.
Botten:
11 st digestivekex
70 g margarin
Fyllning:
200 g mörk blockchoklad (Fazer)
100 g Marabou mjölkchoklad
3 ägg, separerade
½ dl socker
Krossa kexen till fint pulver och blanda det sedan med margarinet. Tryck ut degen jämt i en rund kakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen.
Smällt chokladen över ett vattenbad. Separera sedan äggen, vitorna i en separat skål och gulorna i chokladsmeten. Blanda chokladsmeten väl.
Vispa äggvitorna till hårt skum (gör uppochnertricket) och tillsätt sedan sockret. Vispa sedan smeten hård igen.
Vänd försiktigt i äggvitan i chokladsmeten och blanda tills smeten blir slät. Häll sedan chokladen i kakformen och låt stå i kylen minst 8 timmar, helst över natten.
Servera gärna med en klick grädde.
Kommentarer
Trackback