Vecka 46: Chokladmoussebakelse med smak av hallon

6 st


Botten:
3 ägg
1 ½ dl strösocker
5 msk potatismjöl
1 msk vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning:
Några dl hallon, färska eller frysta
1 tsk vaniljsocker
Ca 1 dl vispgrädde

Chokladmoussen:
2 dl vispgrädde
100 gram choklad (Jag använde Fazer mörk blockchoklad) 

Till dekoration:
Hallon
Chokladsnirklar
Blommor (kan uteslutas)



Börja med bottnen till bakelserna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda väl. Fördela bottensmeten jämnt i en långpanna klädd med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter på 250ºC. 
   Vispa grädden till fyllningen. Om du använder frysta hallon, tina dessa i mikron och tillsätt sedan i grädden. Häll även i vaniljsockret och rör ihop till en slät smet.
   Smält chokladen till chokladmoussen. Vispa grädden och tillsätt sedan den smälta chokladen. Vispa snabbt ihop till en slät mousse och förvara i kylskåp tills den ska användas. (För bästa resultat på moussen bör grädden stått i kallt kylskåp i flera timmar innan tillagningen.)
   När bottnen svalnat, skär ut 12 fyrkanter (eller valfri form). Bre fyllningen på hälften av rutorna och placera de övriga ovanpå. Smeta in dessa i rikligt med chokladmousse och dekorera sedan med hallon och snirklar gjorda av choklad (eventuellt även med blommor!). Förvara i kylskåp tills servering!

Tips! Chokladen jag valde ger en väldigt skarp smak på moussen För ett lenare resultat, ersätt hälften av chokladen med mjölkchoklad.


         
         


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0