Brownies med kolasås och chokladtryffel

Browniesmeten:
120 g smör
120 g mörk blockchoklad
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl mjöl
100 g ljus blockchoklad

Kolasås:
1 burk kondenserad mjölk (397g)

Chokladtryffel:
125 g Marabouchoklad, mörk
125 g Marabou mjölkchoklad
1,5 dl grädde

Detta recept är ett långkok och kräver en eftermiddags ledig tid. Börja med att göra kålasåsen genom att koka konservburken med kondenserad mjölk på låg värme i 3,5-4 timmar. Placera burken (oöppnad) i en gryta med tillhörande lock och se till att det kokande vattnet hela tiden täcker hela burken. Du kan behöva fylla på lite då och då. När burken kokat klart, ställ undan den så den svalnar i rumstemperatur.
Börja därefter med browniesmeten. Smält den mörka blockchokladen över ett vattenbad. Smält smöret i en bunke och häll därefter i den smälta chokladen. Blanda väl. Tillsätt sedan sockret och äggen rör om. Blanda i mjöl och vaniljsocker och rör till en fin smet. Grovhacka ljus blockchoklad och vänd försiktigt ner dessa i browniesmeten. Grädda 20 minuter mitt i ugnen i en form som är 20x30 cm i ca 175°C.
När kakan har gräddats, öppna burken med kolasåsen och bred försiktigt ut den i ett jämt lager över browniebottnen. Koka sedan upp grädde i en kastrull och tillsätt den hackade Marabouchokladen. Rör till en fin smet. Bred sedan tryffeln över kolalagret och ställ i kylen.

         
         

*Detta recept är en lite annorlunda version av Oooey Goooey Brownies från bloggen kalsgott.blogg.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0