Mini-GI kyckling med curry och cocosmjölk

2 stora portioner


1 stor kycklingfilé
½-1 burk cocosmjölk
⅓ dl pumpakärnor
⅓ dl solrosfrön
⅓ dl jordnötter
Curry
1 rågad tesked Sambal oelek
2 paket nudlar
Lite smör att steka i
Ev. redning av mjöl och vatten



Skär kycklingen i tunna skivor. Ett tipps är att skära dem medans den fortfarande är lite fryst, då håller den ihop bättre och skivorna blir finare.
   Smält en klick smör i stekpannan. När det blivit ordentligt varmt, rosta pumpakärnorna, solrosfröna och jordnötterna. Lägg sedan upp dem på ett fat.
   Stek kycklingskivorna i curry. Snåla inte på kryddningen. Lägg sedan bort dem på samma fat som nöt- och fröblandningen.
   Häll cocosmjölken i stekpannan. När den kokar kan du hälla i redning av 1 dl vatten och lite mjöl ifall du vill ha en lite tjockare sås. Se bara till att röra om ordentligt så det inte bildas klumpar. När detta kokat ett par minuter, rör i Sambal oelek.
   Koka nudlarna i en kastrull.
   Häll kycklingen och frö- nötblandningen i cocosmjölksåsen och rör om ordentligt. När allt kokat samman, servera kycklingröran med nudlar.


         

         

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0