Kyckling- och bacongryta

2 portioner


½ grillad kyckling
1 paket bacon
2 dl grädde
1 dl filmjölk
redning av mjöl och vatten
salt, grillkrydda,
pasta



Pilla ut kycklingköttet från den grillade kycklingen och fördela i små bitar, välj storlek efter eget tycke och smak. Lägg kycklingen i en skål.
   Klipp baconet i små bitar och stek tills de blivit knapriga. Häll de stekta baconbitarna i samma skål som kycklingen, spara även på stekflottet!
   Börja koka pastan. Häll grädden i baconstekpannan och låt koka upp. Rör i filmjölken. Red av med lite vatten blandat med mjöl och rör ordentligt så inga klumpar bildas. 
   Låt koka ca 5 minuter och håll i kyckling, bacon och stekflott och låt koka ett par minuter till. Jag tillsatte även några droppar Colorit för att få en mörkare färg på grytan. Detta är inget måste och påverkar mer färgen än smaken. 
   Tillsätt tillsist lite salt och lite grillkrydda, -inte för mycket, låt baconflottet vara den största smaksättaren.
Servera grytan tillsammans med nykokt pasta och färska grönsaker.


         

          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0