Baconinlindad biff och Amarottipasta
2 stora portioner
ett paket baconkotlett
ca 150 g nötfärs
1 tsk sambal oelek
ca 10 cm purjolök
1 äggula
salt, pepparmix, vitpeppar, grillkrydda
ströbröd till rullning
smör till stekning
-------------------------
pasta
1-1½ dl mellangrädde
hackad persilja
svartpeppar
Blanda färsen med sambal oelek och kryddor i en bunke. Tillsätt hackad purjolök och äggulan oh rör om till en fin smet.
Forma smeten till avlånga bollar, ungefär i samma storlek som köttbullar, och rulla dem sedan i ströbröd. Linda in varje biff i en skiva baconkotlett och stek dem sedan i en klick smör med skarven nedåt. Vänd biffarna med några minuters mellanrum tills alla sidor fått fin stekyta och färsen är genomstekt.
Koka pastan. Häll sedan av vattnet och stäng av plattan. Häll tillbaka pastan i kastrullen och låt den stå på plattans eftervärme. Häll i grädden och rör om så all pasta blir täckt. Strö sedan över lite hackad persilja och svartpeppar. När allt blandats och värmts en minut eller två, servera pastan med baconbiffarna.
Tips 1: Vill du ha en rökigare, mer baconaktig smak på dina biffar, ställ in dem i ugnen på 200° C tills dess att färsen är genomstekt.
Tips 2: En annan lösning är att hälla grädden i stekpannan, eller ugnsformen, någon minut innan biffarna är färdigtillagade och servera detta med nykokt pasta. Detta ger en krämigare känsla.
gud vad gott det lät, funderar på att göra de!