Tacogratäng
Ett enkelt och väldigt gott recept som snabbt lyxar till fredagkvällen eller middagsbjudningen!
2 portioner
400 g nötfärs
1 påse Santa Maria tacokryddmix Hot
1 burk philadelphiaost (300g)
2,5 dl creme fraiche
ca 1 dl chilisås
några msk salsasås Hot
riven ost
nachochips
salt
Blanda philadelphiaosten och creme fraichen till en jämn smet, lättast med elvisp, och tillsätt salt. Fördela smeten i ett jämnt lager i botten av en ugnsform.
Stek köttfärsen och krydda upp den med tacokryddan. Blanda i chilisås och salsa. Häll färsblandningen över philadelphiaostblandningen i formen och grädda i 225°C i ca 10 minuter. Direkt efter gräddningen, strö på den rivna osten så den smälter. Att strö på osten efteråt förhindrar att man bränner den i ugnen.
Servera med nachochips och gärna lite grönsaker.
Kommentarer
Trackback