Mammas hallongrottor ♥
20-25 st
200 g margarin
1 dl socker
1 dl marzansåspulver
3 ½ dl mjöl
3/4 tsk bakpulver
---------------------
ca 2 dl hallon
½ dl socker
Blanda rumstempurerat margarin med de övriga ingredienserna i en bunke tills dess att de blivit till en fin och smulig deg. Rulla bollar som du sedan placerar i bullpapper. Tryck försiktigt ner tummen i mitten av bollarna så att ett hål bildas och bollen blir plattare, försök se till att degen inte spricker runt omkring hålet.
Värm hallon i en kastrull under omrörning. Tillsätt sockret och låt det koka ihop till en slät sylt. Fyll hålen i grottorna med hallonsylten och grädda dem sedan mitt i ugnen på 225°C i ca 5-10 minuter, tills dess att grottorna flytit ut lite i formarna men innan de fått färg.
200 g margarin
1 dl socker
1 dl marzansåspulver
3 ½ dl mjöl
3/4 tsk bakpulver
---------------------
ca 2 dl hallon
½ dl socker
Blanda rumstempurerat margarin med de övriga ingredienserna i en bunke tills dess att de blivit till en fin och smulig deg. Rulla bollar som du sedan placerar i bullpapper. Tryck försiktigt ner tummen i mitten av bollarna så att ett hål bildas och bollen blir plattare, försök se till att degen inte spricker runt omkring hålet.
Värm hallon i en kastrull under omrörning. Tillsätt sockret och låt det koka ihop till en slät sylt. Fyll hålen i grottorna med hallonsylten och grädda dem sedan mitt i ugnen på 225°C i ca 5-10 minuter, tills dess att grottorna flytit ut lite i formarna men innan de fått färg.
Kommentarer
Trackback