Fläskfilé med sparris, klyftpotatis och grönpepparsås

2 portioner

Marinad:
0,5-1 dl matolja
2 krm salt
1 krm vitlökspeppar
4 tsk grillkrydda
2 tsk pepparmix
1,5 krm vitpeppar
1 vitlöksklyfta
Några droppar colorit
---------------------------
Ca 300 g fläskfilé
6 sparrisstjälkar
4 medelstora potatisar
---------------------------
Grönpepparsås:
1 dl vatten
2 dl lätt créme fraiche
1 msk soja
1-2 msk dijonsenap
1 tsk dragon
1 msk torkade grönpepparkorn
1 msk kalvfond
Salt, svartpeppar
Redning av mjöl och vatten


Skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem i en plastpåse. Vispa ihop marinaden och häll över köttet i påsen. Blanda runt ordentligt så marinad kommer på alla sidor av köttet. Förvara sedan påsen i kylskåpet i några timmar, tex över natten.
   Tvätta potatisarna och dela dem på mitten. Skär sedan halvorna i klyftor så det blir tre av varje halva. Stek i ugnen ca 40 minuter i 225°C.
   Blanda alla såsens ingredienser utom redningen i en gryta och rör ihop. Koka upp under omrörning. Tillsätt eventuell redning av vatten och mjöl för att få en bra konsistens. Låt såsen koka på låg värme och rör om då och då.
   När det är ca en kvart kvar tills potatisen är klar, koka sparrisarna i ca 5 minuter. Stek köttet i en klick smör. När köttet är klart, stek sparrisen i en klick smör och lite salt.
   Servera köttet, sparrisen och potatisklyftorna med grönpepparsåsen med ett gott glas vin. Ha gärna lite färskt bröd vid sidan om.

         
         

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0