Mammas hallongrottor ♥

20-25 st

200 g margarin
1 dl socker
1 dl marzansåspulver
3 ½ dl mjöl
3/4 tsk bakpulver
---------------------
ca 2 dl hallon
½ dl socker

Blanda rumstempurerat margarin med de övriga ingredienserna i en bunke tills dess att de blivit till en fin och smulig deg. Rulla bollar som du sedan placerar i bullpapper. Tryck försiktigt ner tummen i mitten av bollarna så att ett hål bildas och bollen blir plattare, försök se till att degen inte spricker runt omkring hålet.
Värm hallon i en kastrull under omrörning. Tillsätt sockret och låt det koka ihop till en slät sylt. Fyll hålen i grottorna med hallonsylten och grädda dem sedan mitt i ugnen på 225°C i ca 5-10 minuter, tills dess att grottorna flytit ut lite i formarna men innan de fått färg.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0