Vecka 37: Kryddig Thaisoppa

2 STORA portioner


250 g kycklingfilé
1 paket nudlar
1 burk vattenkastanjer
1 burk bambuskott
1 tärning kycklingbuljong
4 dl vatten
400 ml kokosmjölk
1 tsk fisksås
½ röd paprika
1 rågad tsk röd currypaste
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
En liten bit ingefära
Smör att steka i


Strimla kycklingen och stek den i en klick smör. Lägg åt sidan. Hacka löken och fräs i smör i en stor gryta.
   Tillsätt vattnet och kokosmjölken, samt buljongtärningen och låt det koka upp. Stick en tandpetare eller liknande i ingefäran och låt den koka med i soppan.
   Häll i den stekta kycklingen. Hacka eller pressa vitlöken och rör ner i soppan. Bryt nudlarna i bitar och tillsätt.
   Finstrimla paprikan och tillsätt, tillsammans med vattenkastanjerna och bambuskotten. Låt koka tills dess att nudlarna mjuknat, ca 3 minuter.
   Tillsist, tillsätt fisksåsen och currypasten och rör om ordentligt. Ta ut ingefärabiten innan servering.
   Servera gärna soppan med färskt bröd.


         
         

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0